Fröken Rosa recenserar: Deborah Comfort Mat Foundation

En foundation som håller huden matt men som samtidigt återfuktar låter som en motsägelse, men Deborah tror sig ha klarat det:

Vår nya Comfort mat foundation ger fin täckning, gör hyn matt och återfuktar samtidigt huden i ansiktet. Den krämiga men ändå flytande konsistensen tar bort glans samtidigt som den återfuktar huden, vilket garanterar långvarig komfort. Produktens fantastiska resultat beror på en kombination av utvalda aktiva ingredienser.

RiceSilk absorberar glans i T-zonen (näsrygg och panna) och Hydra-protect DH Complex återfuktar huden på djupet, gör den elastisk och vackert mjuk. Biosaccharide Gum-4 lägger sig som en mjuk film på huden och skyddar mot skadliga miljöfaktorer och SPF15 skyddar mot solens UV-strålar.

Jag känner att jag inte riktigt kan bedöma mattheten hos Comfort Mat eftersom jag har nödgats spä ut till och med den ljusaste nyansen (swatches här) med vit Face & Body, vilket förändrar texturen, men den känns mycket bekväm att bära och jag känner mig inte kladdig eller flottig. Intrycket är lite som att titta på huden genom ett soft focus-filter i Photoshop, en lätt lyster som suddar bort ojämnheter och mindre skvanker.

Jag har applicerat med min Buffing Brush från Real Techniques och sedan gått över ansiktet med en ren kabukiborste, för att buffa in produkten riktigt ordentligt så att den inte bara ”sitter” på huden – för övrigt något som jag numer gör med alla mina foundations. Täckningen är medel men går att bygga på om man vill, och hållbarheten är mycket bra. Första gången jag testade Comfort Mat blev jag imponerad över att den satt så pass fint efter tio timmar!

Dock tycker jag att den tillsatta parfymen är både onödig och lätt obehaglig – en söt och unken doft, som visserligen försvinner efter ett tag – är ingeting jag vill ha under näsan. Det, och det snäva nyansutbudet, drar ner betyget till 3,5.

Pris: 30 ml/159 kr
Betyg:

Produkter utskickade för recension. Mina åsikter är mina och har inte påverkats av tredje part. Se gärna min policy för mer information.

Comments

  1. Hej!

    Får man fråga hur den nyans som du har är i tonen – drar den åt gult eller rosa? Det skulle vara jättebra att veta ^^

    Tack så mycket! 😀

  2. Var kan man köpa den? 🙂

  3. Jag ger den här sex stjärnor av fem möjliga. Finishen blir löjligt bra och du beskriver det väldigt träffande med soft fokus-filter, min hy har aldrig sett så bra ut som med den här produkten. Jag applicerar med MAC #187. Att den dessutom sitter i 10+ timmar och kostar en spottstyver är kronan på verkat. Brutalbra<3

  4. Jag tycker den låter toppen för min blandhy. Ser ut som den ljusaste skulle passa mig 🙂

  5. Låter intressant. Hur gör du förresten för att ansiktet inte ser ut som en vit mask när du använder en kulör på foundation som passar hudtonen på en blekfis? Själv går jag mot gultonad men fortfarande väldigt ljus. Försöker bronza försiktigt men blir inte riktigt nöjd.

%d bloggare gillar detta: