Nyfiken på… baobabolja

Baobabträd växandes vilt i Madagaskar. Bildkälla.

Jag är långt ifrån främmande för att införliva olika oljor i min hudvårdsrutin och har upplevt goda resultat både med rengöringsoljor och nyponoljan från Trilogy. Nu vill jag prova fler oljor, och främst den extremt fuktgivande och lugnande baobaboljan, som utvinns ur frön från det afrikanska baobabträdet.

Oljan är rik på vitaminerna A, D, E och F, absorberas snabbt av huden, täpper inte till porerna (mycket viktigt!), ökar hudens elasticitet samt ökar på förnyelseprocessen. Låter helt klockrent i mina öron!

Jag kommer att köpa min olja hos Garden of Wisdom där en flaska på 30 ml kostar $9.90, men hittar ni något annat ställe får ni gärna hojta till.

Comments

 1. Vilka balla träd!

 2. Det låter ju fantastiskt spännande! Jag har precis upptäckt oljor, främst som rengöring, och det funkar jättebra på min yttorra blandhy som kan bli täppt i t-zonen. Får nog pröva både denna och deras rengöringsolja.

  • Och känner man sig inte bekväm med att smörja in sig med ren olja kan man alltid blanda i ett par droppar i sin vanliga fuktkräm. 🙂

   • Eller hur. Nu på vintern tror jag att den skulle fungera utmärkt som nattsmörj. Vet var jag ska bege mig när lönen kommer!

 3. Jag blev mest sugen på en resa till Madagaskar 🙂
  Vilken härlig bild!

 4. Det var via GOW jag blev frälst i Baobabolja men sedan har jag handlat via en brittisk säljare på Ebay (UK). Billigare frakt om man bara vill ha en grej.

 5. Har varit nyfiken på den olja också och funderat på att beställa.

%d bloggare gillar detta: