Elie Saab Le Parfum – what the dilly, yo?

När jag var på Kicks pressfrukost i augusti pratades det en del om lanseringen av den libanesiske designern Elie Saabs första parfym med samma namn, och på pressinfon låter nästan som om vi snackar om the second coming här – och det är det inte, lemme tell ya. Det är förvisso en mycket trevlig doft med noter av apelsinblomma, jasmin (som min näsa inte uppfattar), cederträ och rosenhonung, men i mina näsborrar doftar den nästan exakt likadant som Sarah Jessica Parkers Lovely. Om jag duttade de två dofterna bredvid varandra skulle jag ha mycket svårt att skilja dem åt.

Lovely och Elie Saab faller i samma doftkategori för mig, ”fräscha” trevliga dofter som passar på jobbet och varken förargar någon eller gör bäraren särskild upphetsad, och med samma ”rena” småtråkiga myskbas. Jag föredrar min mysk snuskig, a lá Penhaligons Amaranthine.

30 ml juice kostar 569 kr men är tillfälligt slut i lagret på kicks.se. Lovely kostar 349 kr för samma storlek.

Comments

  1. Du är som vanligt underbar i dina beskrivningar! /N

  2. Kan bara hålla med, snusade på den häromdagen och blev inte ett dugg impad. Däremot kan jag rekommendera Cleans nya ”Skin”. Den första Clean jag skulle kunna tänka mig…

%d bloggare gillar detta: