Fröken Rosa recenserar: Bare Minerals Pure Transformation Night Treatment

Första gången jag hörde talas om denna förbryllande produkt var i juni, hos irländska Beaut.ie, och jag minns att jag redan då himlade med ögonen åt tanken med att buffa in ett färgat puder i ansiktet efter att jag har tvättat och smort in mig. Sedan blev jag inbjuden till den svenska pressvisningen där vi fick känna på produkten i fråga, och där alla vid mitt bord liksom kliade sig i huvudet och undrade vad fan det här var för något. Take it away, Bare Minerals!

Pulverbaserad nattbehandling, en unik nyhet från Bare Minerals. Innehåller en koncentrerad dos ActiveSoil Complex som efter endast två veckors användning dramatiskt reducerar och minimerar förstorade porer. Har även en energigivande och hudförnyande effekt. Levereras med inbyggd, ultramjuk borste för applicering.

Bare Minerals tog fram den här produkten då många användare hörde av sig och berättade att de sovi sin makeup – vilket man kan förstå då företagets slogan är ”makeup så ren att du kan sova i den” – och slog då två flugor i en smäll: behandling och färg i ett!

Måhända är jag inte rätt person att uttala mig, då jag varken har stora porer eller lysterfattig hy (hej fet t-zon!) men jag testade i alla fall ivrigt men skeptiskt under en vecka innan jag fick nog av kladdiga örngott – för kladdar gör den, vilket säger sig självt om man lägger sig med en foundationliknande substans i ansiktet. Jag hade kunna acceptera detta, och närmat mig produkten med mindre skepsis om det inte hade varit för att den är just färgad. Ett transparant puder hade jag definitivt varit mer öppen för! Pure Transformation Night Treatment finns i fyra nyanser – Clear (som namnet till trots inte alls är ”clear”, utan rosaskimrande), Light, Medium och Tan, och frågan jag då ställer mig: är det verkligen så jävla viktigt att vara snygg när man sover? Är det något ställe jag verkligen njuter av att ha bar hud så är det i sängen – och jag har långt ifrån perfekt hy.

Det är nämligen den springande punkten jag återkommer till i min kritik av Pure Transformation Night Treatment – att vi ska vara snygga när vi sover, att vi inte ska visa våra fel och brister ens nattetid, när lampan är släckt. Och för vem gör vi oss snygg? För oss själva? För en eventuell partner? Det här var ingenting som yppades under den svenska pressvisningen  men som kunde läsas mellan raderna i Beaut.ies rapport.

Om vi tittar på ingredienserna så dyker mica, vismuthoxyklorid och titandioxid upp tidigt. Varför Bare Minerals fortsättar att hålla fast vid vismuthoxyklorid som många irriteras av och trots att andra mineralmärken klarar sig fint utan, vet jag inte.

Jag har som sagt uteslutit detta steg i min nattrutin och sätter därför inget betyg. Diskutera gärna i kommentarerna om detta är en produkt ni skulle testa, och varför. Sover ni i smink?

I korthet: Urbota dumt ”behandlande puder” – som kladdar av sig trots försäkran om motsatsen.
Pris: Rekommenderat pris är 779 kr/4.2 g.
Betyg: Inget, då jag valde att avbryta försöket efter en vecka.

Produkter utskickade för recension. Mina åsikter är mina och har inte påverkats av tredje part. Se gärna min policy för mer information.

Comments

 1. Skincare by Malin R says:

  Det känns lite bisarrt att sova med smink. Jag skulle förstå om det var ett vårdande OFÄRGAT puder men färgen är verkligen – bisarr. Jag kommer ju säkert testa den framöver i alla fall, bara för att! Men priset?! Wow…

 2. En annan tanke: det här med inbyggda borstar – varför är det bra? Det är ju så svårt att tvätta dom då!
  Nä, rent ut sagt larvig produkt…

 3. Nix pis, det är nog inget för mig. Mkt svårt att förstå poängen!

 4. När jag först läset om den här produkten kände jag mest att jag blev ledsen, för att det finns de som mår så dåligt över sin hy att de vill sova med makeup för att känna sig fina. Och att det finns företag som tillverkar produkter för att liksom spä på det. De har längre pratat om att deras foundation är så ren så att man kan sova med den, Men vem vill frivilligt strunta i att tvätta bort make upen och sova me den? I don’t get it, och jag blir irriterarad över att de har vismuth/bismuth i sig. Jag tål inte det, utan det sticks och klias och är väldigt obehagligt och jag struntar i att de säger att det är helt ofarligt, ngt gör att min hy säger ifrån, det kan aldrig vara bra. Jäkla skitprodukt kort sagt, släng den i soptunnan och jag skulle önska att alla undantagslöst ratar denna så att den snabbt försvinner ur deras sortiment. Skäms Bare Minerals – SKÄMS!!!

 5. Det här känns bara onödigt, och vem vill vara ”sminkad” på natten? Älskar att kunna gnugga mig i ansiktet och gosa in i kudden.

 6. Låt oss hoppas (och tro) att denna produkt inte blir nån hit utan reas bort ur sortimentet redan till jul…

 7. En obekväm fråga kanske men varför ställde ingen BE mot väggen på pressvisningen? Vill man hålla sig väl med företaget för att bli bjuden på nästa event? Detta är *inte* personlig kritik mot dig Des, bara en fråga hur stämningen är på sådana pressvisningar. Ställer folk frågor? Ställer folk obekväma frågor? Jag har aldrig varit på något och undrar hur det fungerar. Produkten verkar ju så urbota dum, som ett riktigt självmål från BE’s sida

  • Jag minns att jag faktiskt frågade varför inte Clear var just clear, men jag fick inget riktigt svar. Varför ingen annan ställde frågan var nog för att vi var lite häpna allihop – men jag håller med om att det var märkligt, i synnerhet då flera garvade skönhetsjournalister fanns på plats.

 8. Helt otroligt att man bara får för sig att hitta på en så urbota dum produkt. Håller med Katrin här – varför spä på kvinnors dåliga självkänsla? Nej, smink hör inte nattsömnen till – alls.

 9. Jag har inte världens perfekta hud och sover alltid med smink för att slippa alldeles brutal ångest och problemet är att många olika sorters smink förvärrar hudproblemen, så det blir verkligen en ond cirkel. Men tack vare ett sånt här puder får man hopp! Det både vårdar och täcker!
  Jag tycker ni har vackra men en aning hypotetiska åsikter, om att man ska våga vara den man är osv, men sanningen ser ju inte ut på det sättet och då är det väl bara bra att det skapas produkter som faktiskt hjälper – istället för stjälper sådana som mig.

Trackbacks

 1. […] min brutala men välförtjänta sågning förra veckan av nattbehandlingen, tänkte jag väga upp med en positiv recension av rengöringen jag har testat, […]

%d bloggare gillar detta: