BB Creams, anyone?

BB Creams, eller Blemish Balm Creams, har funnits länge på den asiatiska marknaden, men det är först på senare år som de har dykt upp i Europa. BB Creams kombinerar täckningen hos en foundation med hudvårdande engenskaper – finnar, rynkor, hyperpigmentering – och oftast hög SPF. Efter att ha läst Lipglossipings recension jagade jag rätt på en egen tub på eBay, fast i den ljusaste nyansen #13, och 20 ml istället för 50 ml. (Man måste ju testa först.)

Garnier lanserar en egen BB Cream i höst, som ni kan läsa om hos Beautie, men jag vet inte om den dyker upp i Sverige.

null BB Creams have been around the Asian market for quite some time and are now starting to make a splash in Europe. I bought a tube off eBay and am very anxious to try it out.

Comments

 1. Såg den från Garnier hos Beaut.ie också, får hoppas den dyker upp! Förresten, har du provat Vichy Dermablend Corrective foundation?

 2. Har också hört om Garnier’s variant.
  Få se om den dyker upp här…

  Vad jag förstått så är BB-creams främst för de som är väldigt ljusa i hyn så jag är inte rätt målgrupp, men det vore kul att testa konsistensen på dem ändå.

 3. Ska bli spännande att höra av du tycker! Har varfit nyfiken på BB creams väldigt länge men har inte vågat slå till.

 4. Jag testade BB Cream förra sommaren men det funkade inte alls för mig på grund av den rosa undertonen. Rosa, med inslgg av grått = inte läckert på min hud med neutral ton. Såg smutsig ut.

  • Jag kollade på olika swatches innan jag bestämde mig, men om nyansen skulle kännas off så är det ingen förlust ändå – min lilla tub kostade bara 70 kr med frakten.

 5. Jag har testat Vichy Normateint foundation som är för fet/oren hy. Inget problem att ha den till min blandhy. Tycker inte den täcker så bra, och färgerna är väl sådär, till mig i alla fall. Men det finns prover man kan be om, vilket är bra.
  Det måste väl vara ungefär samma produkt som du skriver om här?

 6. Jag är väldigt sugen på att testa! Kanske slår jag till på Garniers eller Cliniques variant när de kommer. Kommer de inte hit lyckas jag nog komma över dem på ett eller annat sätt ändå…

 7. Pernilla says:

  Jag har också Missha i #13 och den är alldeles lagom ljus för mig, skön att jobba med och luktar dessutom väldigt gott. Däremot blir jag hemskt oljig framåt eftermiddagen, även efter jag fixerat med puder. Jag brukar därför blanda denna med den från Skin79 som är snäppet vassare vad gäller oljekontroll, men också sisådär femtom snäpp för mörk :-/ Ska bli spännande att se vad du tycker!

Trackbacks

 1. […] sanningen ska fram hade jag noll koll på vad en BB-cream (Blemish Balm Cream) var innan Fröken Rosa skrev om dem i augusti. Jag trodde liksom att BB-cream var ett specifikt märke. Till mitt försvar ska det väl sägas […]

%d bloggare gillar detta: