Garden of Wisdom: produktguide

Jag fick en förfrågan från en läsare tidigare i veckan om jag inte kunde sammanställa någon typ av bibliotek med recensioner av de produkter jag testat från Garden of Wisdom, och fast det finns ett par recensioner i arkivet skriver jag gladeligen lite mer om ett av mina favoritämnen! Här har jag inkluderat de produkter som jag använder för tillfället men inte recenserat än.

Alla bilder är klickbara.

Rengöring:

Fruity Exfo 5% Cleanser rengör med hjälp av lactic- och salicylsyra, löddrar lätt och gör huden len. Bra för hy som är normal/kombination/oljig. Rinnig i konsistensen. Räcker med en mängd mindre än en enkrona. Undvik att få i ögonen! Längre recension här.

Glycolic Acid AHA 5% Cleanser använder AHA-syra för att exfoliera huden varsamt. Förbättrar hudtonen och ger en klarare hy. Passar alla hudtyper. Löddrar lätt. Gelliknande i konsistensen. Mycket diskret doft av lavendel. Min favoritrengöring just nu!

Mild N’ Clean Cleanser är, precis som namnet antyder, mild och snäll mot huden. Doftar färskpressad apelsin. Krämig i konsistensen, löddrar inte. Bra för den som inte vill ha en ”aktiv” rengöring med syror.

Serum

Perfekt Pumpken Serum är ett av de bästa exfolierande serum jag har provat. 15% AHA-syra gör huden len, smidig och klar, trollar bort glåmighet och slätar ut trötthetstecken. Vattnig konsistens. Stark doft av pepparkakskryddor. Längre recension här.

Manuka Honey Serum är mitt favoritserum för tillfället, det lugnar ner min hy och skyndar på läkningen av blemmor samt gamla acneärr. Innehåller hyaluronsyra. Doftar ytterst svagt av honung. Ganska lös i konsistensen, lite åt geléhållet.

Cafe AntiOx Serum använder jag när jag vill bomba huden med antioxidanter och boosta lystern, men jag känner inte att det är ett nödvändigt serum i min rutin och jag kommer inte köpa en ny flaska när den här är slut. Har en kaffeliknande doft. Gelkonsistens.

Exfoliering

Beta Exfo Tonic 5% är en mycket effektiv exfoliator som svider rejält när man stryker den över huden. Jag skulle endast rekommendera den till vana syraanvändare! Mycket bra mot acne och tilltäppta porer. Utmärkt som punktbehandling – jag häller lite på en tops och duttar på eventuella blemmor eller ärr. Används efter rengöring, före toners. Recension av den 2%-iga varianten finns här.

Majik Moisture Mask med aprikos, fikon och äpple är en lätt exfolierande mask som torkar på huden. Jag älskar hur mitt ansikte känns efter jag har använt den här! Doftar lätt fruktigt.

Marzipan Mint Facial Scrub river rejält i huden samtidigt som den ger en kylande känsla. Bör inte användas av personer med känslig eller torr hy, och inte oftare än 1-2 gånger i veckan. Doftar ganska starkt av mint.

Fukt

Encapsulated Glacier Water Hydrating Gel är en ny bekantskap som jag kommer riktigt bra överens med, det är ren fukt i geléform som gör huden smidig utan att se flottig ut. Jag gissar att torrisar kan använda den som en extra fuktboost under sin vanliga fuktkräm, själv använder jag den solo. Funkar utmärkt under SPF. Räcker med en liten klick till hela ansiktet. Helt doftfri. Kommer att köpa i fullstorlek.

Majik Coconut Revival Cream är, som ni vet, en storfavorit här hemma och som nu har blivit degraderad till nattkräm nu när min hy inte behöver lika mycket av allt som på vintern. Underbar, krämig konsistens som går snabbt in i huden och gör den len och återfuktad. Himmelsk kokosdoft. Längre recension här.

Hydrosol

– Hydrosols funkar ungefär som ansiktsvatten i sprayform. Jag använder lavendelvarianten som är bra mot hudirritationer, då den är både antiseptisk och lindrande. Känns oerhört skön på huden. Perfekt efter syrabehandling. Jag testade tidigare en annan typ av ansiktsvatten, CocoFen Clarifying Tonic, men föredrar helt klart en hydrosol. Bör förvaras i kylen.

Ögon

– Jag tycker att det är så svårt att recensera ögonkrämer, för de kan aldrig hjälpa med mitt problem – kroniskt mörka ringar under ögonen – och jag har inte direkt några rynkor än, men jag gillar Eye Majik Cream ändå, då det håller ögonområdet återfuktat och gör att min concealer glider på utan problem. Finns i två versioner, en med vax och en utan. Jag har hört av andra användare att den med vax har en tendens att smula sig, så testa den utan istället.

Ej med på bild (då burken är tom och kastad) är Sulfur Clearing Mask, som är idealisk för acnehy eller bara för att tajta till porerna. Luktar svagt av prutt men jag skulle trots det köpa en ny provburk, då den är väldigt bra.

Comments

  1. Åh, vad bra. Det verkar onekligen som om jag borde börja testa en del från detta märke. Alltid kul med nytt. 🙂

  2. Tack för sammanställningen! Letar efter en scrub och rengöringarna med syror i verkar ju onekligen intressanta! Här ska testas! /N

  3. Såna här samlinginlägg gillar jag, det är så skönt att ha allt på ett ställe! 🙂

  4. Bra inlägg, är nyfiken på detta märke! 🙂

  5. Du har inlett mig i frestelse! Jag har precis utfört lite mitt-i-natten-men-borde-sova-shopping på GoW. Ser så fram emot att få hem grejerna! /N

%d bloggare gillar detta: