Tutorial: Depotta dina MAC-skuggor!

Att depotta sina MAC-skuggor för att samla i paletter kanske låter krångligt, men är egentligen jättelätt. Se bara till att du har allt du behöver innan du börjar. (OBS! Alla bilder är klickbara.)

Du behöver: strykjärn (funkar med plattång också, men det har inte jag), bakplåtspapper (läggs mellan strykjärnet och ögonskuggan, som skydd), liten, platt skruvmejsel, magnetplattor med klistrig baksida (finns på Panduro), samt tomma paletter (Åhléns i Stockholm eller eBay).

Börja med att försiktigt ta ur skuggan (Post Haste i det här fallet) ur förpackningen. Stick in skruvmejseln i skåran precis vid öppningen och knyck till. Skuggan borde ploppa ut utan problem.

Så där ja!

Vänd på skuggan så att du har den svarta botten upp, och lägg på bakplåtspapper. Värm med strykjärnet en kort stund, 20-30 sekunder på högsta värme.

Så här ska det se ut.

Ser ni att skuggan liksom har höjt sig ur ytterförpackningen? Dags att befria den.

Ta skruvmejseln och pilla upp skuggan. Var jätteförsiktig! Metallen är mycket varm och tar man i för hårt kan skuggan spricka, och det vill vi ju inte.

Ta-da!

Det sitter klister under skuggan, jag brukar snygga till ytan med nagellacksremover eller kemiskt ren bensin.

Klistra fast en magnet på baksidan. Panduro har även magnetark så att man kan klippa till önskad storlek själv, men jag tycker att dessa är praktiska.

Ner med skuggan i paletten. Klart!

Comments

  1. Det ser jättelätt ut på bild, men jag anar att det kommer att bli en och annan trasig skugga om jag skulle försöka mig på det. Men ack så behändigt att ha favoritskuggorna samlade sedan! 🙂

  2. Bra och tydlig guide, toppen!

  3. Har några till jag måste depotta men verkar ha förlagt mina magnetark, var köpte du dina färdigklippta? Panduro också?

  4. Kanonbra guide!

  5. Bra guide, men istället för att hålla strykjärnet (plattång ha rjag inte heller). Lägger jag flera skuggor på bakplåtspapper på spisplattan och när limmet släpper petar jag ut de;)!

  6. Tusen tack! Nu har jag inga ursäkter längre!

%d bloggare gillar detta: