Fröken Rosa recenserar: Dove Heat Defence

I veckan fick jag hem serien Heat Defence från Dove, och som jag har provat sedan dess. Tyvärr visade det sig att det inte var något som passade mitt hår, men vi kommer till det om en stund. Först lite produktinformation:

Användande av hårfön, platt- eller locktång medför risk för skadat hår då höga temperaturer förstör hårets proteiner. Heat Defence är en ny serie hårvårdsprodukter från Dove som motverkar skador på hårets inre struktur vid värmestyling och ger ett mjukt följsamt hår.

Heat Defence består av schampo, balsam och en efterbehandlande värmeaktiverad skyddsspray som tillsammans förbereder håret och ger ett heltäckande skydd upp till 200°C. Hemligheten ligger i det Micro Moisture Serum som återfinns i alla tre produkterna. Serumet bygger upp en hinna runt hårstrået och ser till att bevara den inre strukturen.

Produkterna doftar gott, mitt hår känns rent efter tvätt och det förblir mjukt och glansigt även efter föning – och gör det plattare än plattast. Mitt fina hår gillar definitivt inte när det är så här mycket fukt i produkter och reagerar således med att lägga sig platt på huvudet. Synd!

Jag väljer att sätta en trea i betyg då produkterna ändå är bra, bara inte för mitt hår. Har du ett lite grövre hår som behöver fukt och skydd från värmestyling tycker jag att du ska kika på Heat Defence.

I korthet: Värmeskyddande produkter som passar bäst för lite grövre hår.
Pris: 28-42 kr i dagligvaruhandeln.
Betyg:

Produkter utskickade för recension. Mina åsikter är mina och har inte påverkats av tredje part. Se gärna min policy för mer information.

%d bloggare gillar detta: