Jo Malone – genomsniffning

Japp, nu har jag sniffat mig igenom alla prover från Jo Malone och jag kan tänka mig att köpa åtminstone en av dofterna i fullstorlek.

  • White Jasmine & Mint – min favorit! Den pudriga jasminen balanseras elegant av den gröna, friska minten, och efter ett tag anar jag en subtil kryddighet. Den perfekta doften när man bara vill lukta gott.
  • Vetyver – vetiveren känns igen från Pradas Infusion d’Iris, vilket gör att just den här känns en smula överflödig i min samling. En vetiverdoft räcker, liksom. Dock är hållbarheten bäst av de fyra och jag kan fortfarande ana den på huden morgonen efter.
  • Verbenas of Provence – grönt och citrus! Efter en stund kommer de klassiska vita blommorna liljekonvalj, jasmin och gardenia tassande, och ger doften en djupare karaktär. En doft för varma dagar.
  • Vintage Gardenia – min andra favorit. Igår smorde jag in mig med den gradvisa bus:en från Decléor och toppade med den här gardeniadoften, och herregud vilken superkombination. Blommigheten i parfymen gifter sig omedelbart med den tahitiska vaniljen och magnolian i hudkrämen – underbart!

Comments

  1. Har du någon resa inplanerad? Annars kan jag langa eftersom jag ändå skall shoppa på JM när vi åker. Men det är klart, det är ju först i juni…

    • Preliminärt tänkte jag åka i augusti, men inget är bestämt än. Vi kan väl höras längre fram?

%d bloggare gillar detta: