Min hudvårdsrutin, Garden of Wisdom-style

Julias inlägg inspirerade mig till släpa ut mina egna produkter från Garden of Wisdom på balkongen – underbar morgonsol idag! – och visa upp min egen, dagliga rutin.

Jag tillhör de som vill tvätta ansiktet ordentligt på morgonen – det räcker inte med ansiktsvatten för mig – och då väljer jag gärna en rengöring med syror i. Fruity Exfo 5% Cleanser är mild men effektiv och ger lyster till huden. På kvällen tvättar jag av dagens smink med en rengöringsolja innan jag applicerar Mild N’ Clean Cleanser, som får sitta på medan jag borstar tänderna. Cleansern doftar helt ljuvligt av nypressade apelsiner och gör huden riktigt ren och förberedd för efterföljande produkter.

En gång i veckan häller jag lite Beta Exfo Tonic 5% på en bomullstuss och sveper över ansiktet, direkt efter rengöring, i exfolieringssyfte. Det sticker rejält i huden vill jag lova! Därefter sprejar jag lätt med underbara, kokosdoftande CocoFen Clarifying Tonic, som verkar lugnande och neutraliserande på huden, och låter självtorka, innan det är dags för behandlande serum. Cafe Antiox Serum använder jag morgon och kväll, utom de kvällar då jag istället använder Perfekt Pumpken Serum, ett exfolierande serum fullproppat med AHA-syror. Allra sist avslutar jag med min favoritkräm Majik Coconut Revival Cream, som håller mig återfuktad hela dagen (och natten).

På önskelistan står en fuktgivande mask och en ögonkräm – jag får se hur länge jag kan hålla mig till nästa gång…

Min köpguide finns numera på en egen sida så att ni slipper leta i arkivet, och alla inlägg här fått en egen kategori.

Comments

 1. Blir allt lite nyfiken på dessa produkter! Jag saknar ett bra serum i min ”rutin”. Sen tror jag att jag behöver nånting mer djuprengörande. Inte för att jag har problem med finnar utan att mina porer blivit större sen jag övergav Clinique för Exuviance. Gillar just produkter med syra. Det har visat sig funka bra på mig.

 2. Johanna says:

  Jag har blivit så himla nyfiken på dessa produkter efter dina och Julias inlägg om dem..har spenderat en hel del tid på GOW’s hemsida..vilket utbud! Jag har tidigare använt Exuviance, Mene & Moy och nu Bioline men är inte nöjd så om jag lyckas sålla i utbudet, har beslutsångest ;), ska jag göra en beställning.

  • Gör det! Det bästa är ju att det oftast finns teststorlekar så att man kan prova innan man bestämmer sig. 🙂

 3. Är hemskt sugen på dessa produkter (även om jag älskar mina Sukígrejer) Hur visste du vilka produkter du skulle köpa? De har ju så många *s*

 4. Jag blir också ordentligt frestad! Just nu försöker jag iaktta lite måttfullhet eftersom jag snart ska till USA…

 5. Helena/LipGloss Bitch says:

  Jag har blivit så himla sugen på att shoppa hem lite sen du börjat tipsa om märket. Men jäklars vad snårigt med alla produkter (i-landsproblem), vart ska man börja?

 6. Anja Andersson says:

  Fy vad jag längtar tills mitt paket med grejer kommer hem till mig! Hoppas jag får det snart så jag kan börja med min nya hudvårdsrutin!

 7. jessica says:

  Jag älskar mene moy och går varje månad och gör en kemisk peeling glycolic mask helt underbar känsla efteråt.

  Använder bara deras produkter och älskar allt med dom. De är dyra på salongen men jag handlar på tradera, köpte 3 produkter för 40% lägre än vad jag ananrs skulle betala.

  ha det bäst och syror e bäst always mvh jessica

Trackbacks

 1. […] gärna! Jag när ett närmast osunt intresse för (bra!) hudvård, och även om jag pratat om min rutin tidigare har den ändrats en del nu, så då passar det väl med ett nytt inlägg i […]

%d bloggare gillar detta: