Fröken Rosa recenserar: MAC Studio Sculpt Foundation

I denna vidriga vinter (som förhoppningsvis är över nu) har min hy varit lite för torr för att det ska se snyggt ut med mineralfoundation, och då har jag istället valt något lite mer fuktgivande. Valet föll, efter mycken vånda, på Studio Sculpt som jag haft tidigare och som jag vet funkar på min vinterhy. Precis som då valde jag nyansen NC15.

Det här är en foundation som passar ypperligt för torr hy som vill ha mycket täckning men ändå lite ”glow”. Den känns oerhört skön att jobba in i huden, den smälter in fint och är mycket behaglig att ha på sig. Eftersom den också är vattenresistent sitter den på plats hela dagen, även om jag med min blanka t-zon får pudra lite extra just där.

De få invändningar jag har gäller främst nyansen, som visserligen matchar men som jag ändå skulle önska var snäppet ljusare, och att den känns lite ”fet” när min hud återgår till dess normala tillstånd. Det här tyvärr ingenting för mig sommartid, så jag passar på att använda den så mycket jag kan nu.

I korthet: Fuktgivande foundation som dels känns skön att använda och dels skyddar mot otäcka vintervindar.
Pris: 40 ml/305 kr hos bl a Kicks.
Betyg: Velar mellan och – beror lite på dagsformen

Comments

  1. Det är så himla svårt att hitta en foundation som funkar på alla sätt! Jag gillar verkligen MACs foundations eftersom de jag testat sitter och täcker bra. Nyanserna är inte helt perfekta på mig och det är så synd…har testat både NC och NW men känner mig inte helt bekväm..

    • Jag började som NW20 (för många år sedan), bytte till NW15 och har nu gått över till NC15. Så kan det gå!

  2. har försökt att hitta en bra MAC foundation, men jag kan inte riktigt bestämma mig. Jag har otroligt känslig hud och därför är jag lite rädd att testa MAC, för många har sagt att de inte passar känslig hud. Har du något tips på vilken MAC foundation som passar bäst till känslig hy? 🙂

    diggar din blogg! 🙂

  3. Jag gillar den otroligt snygga finish den här ger, ”glow” som du säger. MEN jag fick finnar när jag använde den, såna här stora under huden (ska väl tilläggas att jag har tendens till oren hy). Så synd då den var jäkligt snygg på!

  4. Är nyfiken på vilken foundation som är din absoluta favorit genom tiderna?

%d bloggare gillar detta: