Helt desperat

Så här känns min hud just nu:

Det hjälper inte med Niveas duscholja, och det räcker inte med cold cream från Avène. Min vänstra arm är absolut värst, där är jag så torr att jag kan dra bort hudflagor med nageln. Förstår ni vad jag lider? Och jag vet inte vad jag ska göra – vet ni? Hjälp mig!

EDIT: Tack för alla tips och råd, jag är så glad att jag har mina fina läsare!

Annonser

Comments

 1. När min psoriasis går i skov så gäller det att skrubba. Ta en ordentlig dusch eller ett långt bad och skruba sen bort allt det ”döda” innan du smörjer dig. Det är inte alltid så himla skönt, men att bara smörja när man är sådär torr att det flagar räcker inte alltid till. Lider med dig!

  • Jag ska prova det! Torkar det inte ut ännu mer om man tar ett långt bad? Brukar du ha något i?

 2. Lush – King of Skin

  Lite flottig men den hjälper!

 3. Kanske kan du ha olja i badet? Annars är HTH ett hett tips mot torr hud! Krämen i burk är fetast. Hoppas att du hittar något som funkar!

 4. Låter verkligen inte roligt! Ett tips som kanske inte är så glamoröst: gå till närmsta apotek och köp Miniderm! Mina döttrar har atopiska eksem, vilket betyder att deras hud har en sämre egen skyddsbarriär och lätt blir torr/irriterad. Vi har gått på ”smörjskola” med dem på Karolinska Sjukhuset och vi använder sedan dess alltid Miniderm till dem och har på så sätt lyckats stärka deras huds egna struktur vilket gör att de inte alls har lika torr hy eller knappt några eksem. Så, försök dra ner på bad/dusch som torkar ut huden. Smörj alltid efter bad/dusch, gärna när huden är fuktig och smörj 2ggr/dag i minst 1 vecka så kommer du märka skillnad!

  • Hehe, behöver inte vara glamoröst, bara det funkar. 🙂 Jag hade atopiska eksem när jag var 11-12, och gick på bad på KS en gång i veckan, så jag känner igen det där med ”smörjskola”.

 5. La Roche-Posay har produkter för den här hudtypen, i värsta fall kan du ta till det tunga artilleriet i form av deras produkter som används på hud som just genomgått laser- och plastikbehandlingar…

 6. Jackie_Daniels says:

  Jag antar att du har varit hos en hudläkare? Om inte tycker jag att du skall boka en tid. Miniderm är effektivt men eftersom den innehåller både cetostearylalkohol och propylparahydroxibensoat kan den ge upphov till sveda och klåda, något som drabbade mig när jag var som torrast. Har du testat Bepanthen? Den skapar en skyddsbarriär mot fukt samtidigt som den verkar mjukgörande. Min (och bebisrumpans) favorit!

  • Jag har inte varit hos en hudläkare, men jag skulle kunna be om en ”korridorskonsultation” på jobbet. Bepanthen låter som ett bra alternativ dock – bra att ha hemma om jag någonsin vågar mig på en tatuering.

 7. Det som passar allra bäst vid sådana här tillfällen är som Helena skriver skrubba lätt. Dessutom skulle jag välja att droppa lite olja utan parfym i badvattnet – en som torkar in snabbt i huden, och sedan ifall detta inte hjälper skulle jag välja att använda mig av Locobase Repair.

  Du kan läsa mer om den produkten här: http://www.astellas.se/page.asp?pageID=127
  Här kan du köpa den: http://www.apoteket.se/privatpersoner/levamedsmabarn/common/produktinformation.aspx?Varuid=205946

  • Jag tror också på försiktig skrubb – jag ska prova det när jag duschar senare. Tack för tipset om Locobase, jag ska undersöka!

 8. Usch då låter inte alls roligt! På vintern har jag världens torra partier på framsidan av vaderna, jag brukar flotta med en försvarets hudsalva och skrubba lite med en liten handduk och sen lägga försvarets igen. Kan känna hur huden bara suger in allt, så mycket att det nästan gör ont :p

  • Jag har ju Försvarets hudsalva hemma, i och för sig – smetar du på direkt från stiftet eller gräver du ur först?

 9. Jag har tänkt testa Arganolja… smörja in hela kroppen efter bad eller dusch. Jag har hört mycket positivt om just arganoljan. Här kan man beställa: http://helenashenna.se/butiken/oljor.php#arganolja

 10. La Roche Posay finns i de där shopparna där du brukar köpa Avene. Kolla där får du se. Garden co och Escentual. 🙂 Hoppas du hittar lindring.

 11. Skrubba bort ev flagnad hud, använd en mild duschcreme & smörj med oparfymerad barnolja innan du stiger ur duschen (tex natusan)
  Torka inte med handduk utan låt vattnet rinna av & dunsta.
  Works like a charm på mig 🙂

 12. Nina Jokela says:

  Ännu en torris med atopiska eksem. Jag använder duscholja och är jag riktigt torr smörjer jag in mig med Fenuril från Apoteket. Annars är body butter från Bodyshop en favorit, den med sheasmör. Att äta omega 3 hjälper mig också jättemycket, jag märker stor skillnad på min hud när jag inte tar omega. Det blir som smörjning innifrån för mig, äter även extra vitaminer och mineraler.

 13. Usch, lider med dig! Jag gör min egen scrub med strösocker och olja (fn solrosolja+ett par droppar eterisk olja) Skrubbar vid varje dusch nästan. Huden blir len och ej uttorkad. Funkar kanonbra! Använd bara tvål där det behövs, t.ex. under armarna och skippa den där du är som torrast. Vi behöver inte duscha varje dag och tvåla ihjäl huden=)Hoppas du hittar något som funkar!

%d bloggare gillar detta: