Söndagsfrågan: Ansiktsvatten – yay or nay?

Personligen tycker jag att ansiktsvatten känns som ett onödigt steg i rengöringen. Jag rengör mitt ansikte såpass grundligt om kvällarna med först olja och sedan cleansern från Liz Earle, parat med ordentligt skrubbande med en muslinduk, att ansiktsvatten helt enkelt inte fyller någon funktion för mig. Men jag kanske har fel!

Vad säger ni?

Annonser

Comments

 1. högtryckstvätt? 🙂

 2. Vintertid är min hud rätt så torr. Det gör att jag nöjer mig med att tvätta ansiktet på kvällen, på morgonen använder jag istället ansiktsvatten på en bomullstuss innan dagkrämen.

 3. Jag brukar hoppas över det steget också men jag har spray med ansiktsvatten i kylen eftersom det kan vara uppfriskande med en dusch. Speciellt nu när jag fick kliande eksem i ansiktet.

 4. Jag kan inte vara utan! Det är så skönt med något som tar bort eventuella sminkrester efter ansiktstvätten, exfolierar och förbereder för följande krämer o serum. Mitt Clinique-ansiktsvatten är en av de få skönhetsprodukter jag köper igen och igen och igen.

 5. Vet nu inte ifall det här stämmer, men jag har hört detta några gånger om varför det är bra att använda i alla fall vissa ansiktsvatten.

  Vissa ansiktsvatten kan ha en lugnande effekt på irriterad hud och känslig hy. Rekomenderas också att alltid användas efter att man har haft vatten i ansiktet för att återställa hudens pH.

  Frisk hud har pH 5,5, men det vanliga är runt pH 4.5-5. Exempelvis aknebakterier trivs inte i en hy som har pH 5.

  Vanligt kranvatten har pH 7, så det är därför bra att använda ansiktsvatten för att åteställa pH-balansen i huden, efter att man har sköljt bort rengöringsgelen/krämen från ansiktet med kranvatten.

  Också bra för att ta bort de sminkrester och rengöringsprodukter som kan finnas kvar på huden.

  Nu är jag så klart ingen expert 🙂

 6. Just det… Jag använder ansiktsvatten 🙂

%d bloggare gillar detta: