Söndagsfråga: hur mycket redigerar du dina bilder?

Det här gäller väl främst er som lägger upp EOTD/FOTD, men jag är nyfiken på hur ni redigerar bilderna i Photoshop, om ni gör det överhuvudtaget. Själv ändrar jag bara skärpan och kanske färgåtergivningen om den är lite dålig, och någon enstaka gång har jag tagit bort någon småfinne som har stört bilden.

Ni då?

How much do you edit your photos?

Annonser

Comments

 1. Redigerar bilderna inte alls. Jag tror att det är lätt att börja pilla på tok för mycket om man börjar. Men det är ju upp till var och en.

 2. Jag beskär dem främst, då anpassar jag såklart så jag slipper få med en massa blänk osv om det går. Annars fixar jag med färger och kontrast för att få det så rättvisande som möjligt. Suddar gärna bort finnar, ev gegg i ögat, småsår. Makeupbilder har ju en tendens att visa saker man inte ser med blotta ögat och en mogen finne känner jag inte behov av att visa för ”ärlighetens” skull 🙂

 3. Samma som dig, ändrar ljus om det är dåligt och tar bort någon småfinne om det behövs.

 4. Jag beskär och ibland behöver jag ändra ISO eller färgbalans om ljusförhållandena var lite taskiga. Om en finne syns mer än den gör i verklighet tar jag gärna och tonar ner den samt en röd prick i pannan jag har som ibland stör mig något enormt rent estetiskt.

 5. Fixar alltid med ljuset och kontrasten, annars blir färgerna så dassiga. Dessutom blir ögonen intensivare 🙂
  Beskär alltid, clonar bort en finne IBLAND, men jag smudgar ofta mustaschen 🙂

 6. Jag tycker att en bra sminkblogg ska bestå av riktigt fina bilder, det innebär inte att det inte får finnas med finnar, dem kan jag vara ganska frikostig med, men jag vill att man tydligt ska kunna se vad det är för färger, hur man använt dem och gärna närbilder!
  Precis som mina egna bilder dvs :p

 7. Jag beskär mina bilder bara, mest för att jag inte är så bra på Photoshop och tycker att det verkar lite besvärligt. Ibland har jag rättat till färgåtergivelsen.

 8. Jag beskär dem bara och fixar ibland till färgbalansen men har inte Photoshop utan Paint.Net. Tar aldrig eller suddar aldrig bort något så har jag en plita ja då syns den 😀

 9. Jag är inte tillräckligt bra för att redigera ordentligt, jag mest drar upp eller ner exponeringen och beskär. Det händer också att jag drar ner rött lite också, om jag ser väldigt rödögd ut.

 10. Jag har ingen koll på sånt alls, jag bara beskär lite och eventuellt om bilden är för gul så ändrar jag till lite kallare ljus. Har ingen aning om hur man tar bort en finne, Photoshop kan jag inte alls. Om det ser hemskt ut så struntar jag helt enkelt i att visa bilden.

 11. Jeg har ikke blogg selv, men jeg setter pris på at bloggere justerer fargene/hvitbalansen slik at den riktige fargen kommer frem. Ellers ser vi jo ikke hvilken farge det er på øyenskyggen 🙂

  Men synes det er dumt hvis hele ansiktet ”blurres”. Spesielt hvis dere skal vise frem hvordan en foundation ser ut.

 12. Jag brukar inte redigera mina bilder alls, om det nu inte är så att färgerna är helt åt helvete :p

 13. Jag ljusar upp eller lagger pa skarpa dar det behovs, men oftast beskar jag bara. Headers daremot gar jag bananas med redigering. Eller nagon gang ibland pa en bild for skojs skull, men det mesta jag redigerar postar jag inte.

%d bloggare gillar detta: