Fröken rosa recenserar: md formulations Daily Peel Pads

Jag kör all-in på md för tillfället, förutom på natten där jag fortfarande smörjer med Hope in a Jar. Daily Peel Pads använder jag varje kväll om jag inte gjort en mekanisk peeling, och på några veckor har jag faktiskt märkt skillnad på min hy. Texturen har blivit finare, pigmentfläckar har bleknat, och gamla röda märken efter plitor har försvunnit.

Padsen är indränkta i AHA-syra och används efter rengöring. Syftet är förstås att ta bort gamla, döda hudceller som ligger och täpper till porer och ger ett allmänt glåmigt intryck, och att förbereda huden för efterföljande fuktkräm. Syran gör att det sticker lite medan man stryker produkten över huden, men det lägger sig efter en stund, och jag har inte märkt av några irritationer eller torrhetskänslor. Jag har tidigare testat Dermalogicas Daily Resurfacer, som är en liknande produkt, men den kunde jag bara använda en eller två gånger i veckan då den var mycket starkare och gav mig torra fläckar i ansiktet. Trots sin höga procent AHA-syra (10%) känns Daily Peel Pads milda, i alla fall för min blandhy.

Om man inte har några större problem med sin hy (lyllo er…) kan man antagligen hoppa över en sådan här produkt, men jag gillar padsen tillräckligt mycket för att vilja köpa igen när de tar slut.

Pris: 395 kr.
Betyg:

Annonser

Comments

 1. Den låter ju helt underbar om så ändå i dyraste laget. Är jättenyfiken på MD Formulations och älskar aha-syra produkter. Får jag fråga om din blandhy är mot det torra hållet eller normal/fet?

  • Åt det torra hållet, skulle jag säga. Kinderna är normal/torra medan t-zonen lätt blir blank fram mot dan. Om jag får torrhetsfläckar sätter de sig nästan alltid vid käklinjen eller tinningarna.

 2. Åh äntligen tillbaka! I have missed you! Älskar också rosa kinder! Det här var jättefint!
  Kramen!

 3. Men vad tusan! Hamnade fel – kommentaren skulle ju självklart till inlägget före detta, det med rosa kinderna! Får skylla det på lusse-glöggen!
  Kram igen!

 4. Instämmer! 🙂

Trackbacks

 1. […] This post was Twitted by thosegraces […]

 2. […] Peel Pads har jag recenserat här, och vad jag tycker om Facial Cleanser kan ni läsa […]

%d bloggare gillar detta: